27 April 2006

This month is April

Dah dkt sebulan aku kerja dkt Exxon, this is my first real job. Aku selalu surf jugak blog aku…tapi tahu tak best sgt, so tak ramai yg visit dan respon. Maybe lepas dah pasang broandband bolehlah aku promote nie. Aku jugak nak start site about KRU and maybe review pasal one in the million or pasal af….but af dah ramai sgt dah review….well, tgk keadaanlah.



Patutnya this early year aku buat pasal hidup aku sepanjang lepas. So pasal dah boring sgt, so harap nak dapat keje…so byk pada keje.



Tahun ini aku dah baca novel ramlee awing murshid, and then dia telah keluarkan novel terbaru belum baca lagi. But novel yang aku dah baca nie mengenai seorang gadis yang sedang koma berada dalam alam yang lain pada kurun ke-15. Si gadis nie telah jatuh cinta dengan laksaman yang telah menyelamatkanya. Seperti novel Ramle yang sebelum ini, novel ini padat dengan nilai islam, kekeluargaan, ilmu dan masih ada unser2 suspen. Aku terbanyang2 juga kalau novel ini dijadikan filem mengunakan teknik cgi untuk mengambarkan abad ke-15, mesti gempak punyalah. Cuma org Malaysia tak hargai hasil karya tempatan dan takut dengan cabaran. Assyik2 cerita anak org kaya…nak muntah aku.



Tapi talkshow dkt Malaysia hebat sekarang samapi boleh bincang/ramal masa depan seseorang. Tapi I like juga Harith Iskander Thurday Night Life show…memang bias soalan dia. Tapi chef wan punya talkshow best jugak…lagi simple x payah pakai band2. Tanya Linda pun semakin menyegat, Tanya Linda mesti buat live baru best….



Music pulak, aku tertarik dgn musik kump UNGU, tapi Malaysia aku suka jugak. Tapi takda lagi full album artis Malaysia yang betul2 menyengat pasal musik bukan pasal orangnya.



Sekarng aku banyak tgk TV dari dengar radio, sementelah aku dah layan sgt lagu. Filem pulak aku dah tgk dah filem2 afdlin yang baru ditayangkan…I thinks baik punya cilok lebih best storylinenya, Buli balik ada serabut sikit. Nak tgk jugak gubra, tgklah mcmanan nanti.



So, every one yang baca blog I nie…take care and have fun….

1 comment:

  1. Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

    Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

    Get these Degrees NOW!!!

    "BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

    Get everything within 2 weeks.
    100% verifiable, this is a real deal

    Act now you owe it to your future.

    (413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.

    ReplyDelete