15 May 2006

Stupid Girls


Isu baru yang dibentangakan dalam oprah musim baru yang aku tonton di STAR WORLDS (ASTRO Channel 70) baru nie memang kena pada masanya. Pada masa sekarang bukan sahaja gadis2 amerika yang berperangai sadis sedemikian malah gadis-gadis Malaysia apa kurangnya….



Kalau aksi Paris Hilton bak bimbo yang dianggap Class and Cool di sana dkt sini kita boleh lihat ramai anak2 gadis yang tergedik2 bila berada di kalangan teruna2. Tak dapat dinafikan, kadang yang pakai tudung pun sebakul gak…fahaman mana yang diikut pun aku tak tahu…perlu ke nak tunjukkan hangpa niee lemah sangat di hadapan lelaki. Lelaki sekarang pun tak reti agaknya cari yang benar2 lemah lembut atau saje2 lemah lembut….dah kahwin baru hangpa tahu perangai bini hangpa….depa nie bkn stupid bak kata pink but just act like stupid. Tak dinafikan kita dijadikan berpasang-pasangan….tapi pasangan bukan yang berlakon jea depaan mata…tapi mesti thru to your heart…apa2 pun tepuk dada tanya selera….jangan satu hari nanti peribahasa ‘setiap kejayaan lelaki ada seorang wanita di belakangnya’ is referring to maknya jea not you yang bagai nak rak jaga hati laki….macam marah jea…memang marah pun….



Sebagai perempuan kita mesti tahu meletakkan diri kita…..kita tidak perlu menjadi terlampau kuat untuk dipamerkan pada lelaki tapi jadilah perempuan yang teguh dengan pendirian, sahsiah dan ilmu…itu lebih beerti…tidakkah itu lebih bermakna…hehehu poyolah aku nie…… perlu ke?

No comments:

Post a Comment