07 March 2007

Sentuhan Jennifer vs. Mrs Winterbourne

Ok, tadi tengahari aku telah menonton sebuah drama swasta di saluran astro ria, drama bertajuk ‘sentuhan jeniffer’. Drama nie dah lama pasal dalam drama ni ada arwah Hani Mohsin berlakon. Yang membuat aku terus tengok cerita ni adalah kerana aku nak tahu adakah ending sama dengan cerita Mrs Winterbourne. Kesamaannya adalah jelas kerana watak-wataknya adalah lebih adapatasi watak2 dalam Mrs Winterbourne. Marilah kita tgk synopsis cerita dia sudah..



Mrs. Winterbourne


Connie Doyle is eighteen and pregnant her boyfriend has kicked her out. She accidentaly ends up on a train where she meets Hugh Winterbourne and his wife Patricia who is pregnant. The train wrecks and she wakes up in the hospital to find out that it's been assumed that she's Patricia. Hugh's mother takes her in and she falls in love with Hugh's brother Bill. Just when she thinks everything is going her way, her ex-boyfriend shows up.



Sentuhan Jeniffer

Tragedi kemalangan keretapi telah mengubah nasib dan kehidupan seorang wanita yang bernama "Jennifer". The rest semua sama dengan yang atas tue…aku malas nak cerita…Cuma dalam cerita nie bkn boyfriends dia yang tinggalkan dia tapi laki dia tue jea. Yang lain semua sama, ada lagi satu dia punya driver pun lain sikit dari cerita asal, tapi semua samalah. Malas nak cerita.



Apa2 pun tunggulah cerita2 kat atas diulang tayang lagi. Percayalah korang akan rasa sama jea macam aku rasa. Rasa dia macam dah kering idea jea story nie. Lagi satu aku percaya filem Trauma pun sama dengan sebuah filem luar yang tajuk dia aku dah lupa. Cuma Nasha Aziz diaorang bukan nak rampas tunang orang cuma nak rampas laki dan anak orang tue.Plot2 dia banyak yang agak sama. Nanti aku cari kalau rajin.



Sebenarnya banyak lagi story yang kita boleh buat untuk filem and drama kita. Cerita remaja dan kanak=kanak amat kurang kat tv. Mungkin penulis-penulis skrip kat Malaysia tak melalui zaman kanak-kanak atau remaja. Tengoklah lepas filem Mukhsin, ramai akan buat filem pasal kanak-kanak ni. Macam tahun ini, semua pakat buat filem seram. Kah2…commercialism betullah!





2 comments:

  1. pendek kata

    kalao akak jumpa dvd mrs winterbourne ni, berbaloi tak akak tengok??

    ReplyDelete
  2. x payhlah belilah...cerita2 nie selalu ulang kat tv...tapi mrs winterbourne mmglah best dan kelakar babe!

    ReplyDelete