10 June 2007

Trip to Kelantan

Image hosted by Webshots.com
by alieyscool2000



Be long since i post..bukan banyak kerja pun...just busy buat benda lain bila online...kalau korang tahu aku banyak buat part-time...tapi income tak banyak sangat ..sesapa ada banyak duit lebih tue bolehlah tolong aku sikit...tolong beli resort kat Janda Baik ni...xde mahal tapi boleh tahan hihihi...latest story actually on 25 until 27 aku gi kelantan dekat Pulai Condong, actually aku lepak rumah kawan aku kat sana untuk pegi dia dekat kg. lampu kat jerteh nak lihat wedding my freind, they all semua dari uum...bertolak 25, tolonglah jangan pegi kelantan time nak cuti sekolah nie...nanti nasib macam aku dari sepatutnya 10.30 bas datang dkt pkl 12 baru dtg and sampai kat kelantan dalam pkl 8, giler sgt..and aku takkan naik bas tue lagi...from there aku balik rumah member aku dulu...ok sebelum aku tolak 25 mlm and samapai 26 pagi....and then lepak jap rumah dalam kul 11 kitaorg siap2 pegi rumah kawan yang nak kahwin tue..dulu aku geng dgn diaorg 4 org...tapi dia kahwin dulu..dia kahwin sempo jea..patutnya sanding kul 2 kena tangguh sampai kul 3 pasal kebutulan hari nak kahwin ada exam kpli..actually diaorg dah nikah malam jumaat hari tue...kelakarlah hari nak kahwin pegi ambil exam..macam2lah...so went we arrive member aku baru balik ambil exam..dalam kul 2 baru dia siap..dia kahwin sempoi...baju pinjam pasal takde saiz...make up adik dia make upkan...sanding takda..berarak baca selawat jea...best tak kahwin macam tue? bestlah jugak...member aku nie kahwin atas pilihan keluarga...tapi sebelum kahwin diaorg dikenalkan dan nampaknya dia pun suka...ialah uztaz sapa tak suka...



tomollow member aku bawa jalan2 kat kelantan, dekat rumah ada sungai untuk ke Pasir Mas...dia kata namanya sg.rejang di kelantan...sebab dia pun tak tahu apa nama sg tue...so kitaorg naik bot tue sampai seberang and patah balik..best jugak.. xpernah naik bot macam tue...lepas tue kitaorg gi mandi2 dkt Hutan Lipur Jeram Linang. Bestnya hutan nie...diorg siap buat gelungsor lagi...tak payah ko nak gi sunway semat2 nak naik gelungsor air tue..sini lagi best! Oklah temapat aku pun happy giler memandangkan aku nie hantu air...rumah member aku nie pun best jugak...ada fountain buatan sendiri..kreatif sungguh...so 27 ptg tue sebelum balik singgah kat pasar kat kelantan tue..beli keropok lengkor and makan dekat taman kraftangan..menariknya boleh makan kat rumah2 mini kat situ..dia macam rumah dkt taman mini Malaysia kat Melaka cuma lebih kecil kot...kitaorang makan kat rumah sarwak...aku pulang naik airasia..aku rasa kalau nak gi melancong2 tue...naik jea air asia...xdelah teruk sgt pun...sampai jugak rumah...aku ras begitu hospitality cara kawan aku sambut kat sana..makan minum di tanggung...shopping jea kena keluar duit sendiri...oklah, chow dulu!! lain entry next time!!!



ada sape nak beli resort boleh survey kat sini!







No comments:

Post a Comment