21 April 2008

My New Exercise Gadget

hihihi, malas nak update pasal fikir upload picture lagikan...so aku fikir sejak ada draf blogger, why not just draft dulu bila fikir nak tulis something and balik rumah just upload picture...keje aku kat office pun x banyak lagi.



So kalau korang tgk target untuk april tu memanglah tak sesuai langsungkan. Aku saja jea nak kobarkan semangat nie, tapi aku skipping sekarang dekat 200, berhenti2 gak masa lompat, asyik tersekat kat tali jea, kejap tali kena kakilah.




So everyday lepas bangun tido, buat apa yang patut dulu, aku gi melompat dalam 20 minit and kira sampai 200. Jumping rope memula memang lemah semangat dibuatnya pasal dah lama tak buat, so sekejap jea dah penat, tapi untuk displin diri, aku buat sampai 100 mula, tapi tue first week, so skrg nak masuk third week aku dah upgrade ke 200, pasal dah cakap sikit bab2 lompat nie, so jumping rope atau orang putih ada juga gelarkan jumping joy nie, boleh di buat pada waktu sengang atau untuk senaman rutin, kalau ikut reasearch 3 kali seminggu cukuplah, tapi sekarang buat hari2, aku nasihatkan kalau sesapa nak cuba pakai kasut, kalau tak kaki korang terseliuh pulak jadinya.




So, last week pegi tesco dgn kak aku and we'll shopping barang2 keperluan rumah. Macam biasa ler, aku driver, kereta aku yang eksiden hari tue dah siap gamaknya. So kami asyik meronggeng jea kejenya. So kat tesco ada jual barang2 senaman nie, yang mesin ada, yang mudah2 pun ada, kalau korang tak mampu beli kasut sport pun, beli jea dekat sini, silap kasut kat tesco masih mahal, beli kasut carefour, yang paling murah 16.00, jgn bawa berjalan, bawa senaman jea, cukuplah tue. So balik kat tesco, aku dah perabis duit beli satu gadget untuk tambah rutin exercise aku iaitu lift weight, lift weight nie hanya berat 1kg, harga dia pun sgt murah dan sangat bagus untuk permulaan senaman angkat berat, lepas korang dah biasa angkat 1 kg, korang beli 3 kg punya set. So start Monday aku dah tambah exercise rutin dengan angkat berat.





yealah, selain senaman aku cuba control makan sekali, kerana kalau tak control makan pun x gunakan. Di masa nie rutin aku setiap pagi adalah lift weight, skipping and berbasikal sambil berbaring. Hihihi, adalah pulak berbasikal sambil berbaring pulak? kebenda nie? nanti aku cerita lagi. So, guys let join me reduce weight, lepas cerita berbasikal sambil berbaring tue, aku cerita pasal my diet pulak, apa aku makan kan, perlu jugak, kalau x betul cara senaman aku nie, korang bagilah comment ke? tips ke? ape2 jelah....



before i end my lecture here, here some exercise routine i dapat dari youtube, jom try at home, kat office pun boleh kalau xda orang babe...














1 comment:

  1. nk tumpang bace & pos comments, bley???

    ReplyDelete