20 July 2008

Backup file



Ya, tgh backup file, all yg important, expecially gambar. nasib baiklah dekat tmpt keje, aku ada belajar pakai online storage, so sekarang tgh setup akaun hopelly bolehlah upload this file to online storage after this. Tapi lecah lak pasal all online storge tak boleh upload folder. Byk songeh, memanglah try free, tapi free bagilah can. Hope yang ni boleh lepas.

Kenapa nak backup filekan, sebab nak format balik. Macam2 download dan macam2 dah berlaku. So have to format PC at then end, aku rasa dalam setahun adalah aku format PC dua tiga kali. Tapi sejak add hardrive baru tak pernah format lagi. So hopefully, nak format dan betulkan serba sedikit, later this year nak beli ram 1 gb. My pc memang dah lama giler, hajat naktukar baru, tapi tak cukup money lagi. I have to this now or never. Karang semua aku x boleh backup. Dah tadi keluar pulak system boot2...bodoh betul. Aku bagi dekat member office kakak aku jea bagi dia format. Dia akan tgkkan dan suggest benda2 yg kena buat. Aku rasa before raya kena beli dulu RAM tue. Upgrade streamyx, xpyhlah. Connection sekarang kira bagus dah, tgklah kalau dapat keje lain or naik gaji. Before all that, part time tak jalan2 lagi.
Tapi sesapa boleh ajar nak buat wireless home tak? ingat nak beli new rounter dan setup home wireless. Yelah, dulu 1 pc jea, sekarang dah dua. Yang rounter macam dah nazak gak.....anybody willing to share.

No comments:

Post a Comment