22 September 2008

Gossip Bintang Realiti

Hari ini ada banyak post sikit. Firstly nak cerita gossip-gossip bintang realiti sikit. Ini bukan gossiplah kira kontreversi gitukan. Walaupun tak keje dalam industri tapi dari sumber sangat dipercayai iaitu orang yang terlibat, so aku gossip sikit (sorilah walaupun bulan ramandhan). 
Seperti biasa tak guna nama sebenar, Bekas Juara Bintang Realiti TV kat Malaysia ini menghadapi masalah dengan 'pengurusnya' dahulu gara-gara perasan hasad dengki kawannya dari program sama cuba mengapi-apikan kemarahan/mengadu domba/menghasut plus main ilmu hitam sekali demi sebenarnya melihat karier sang juara jatuh merudum dan memberi laluan padanya untuk bersinar. Semua ini juga melibatkan pengurus si artis yang tak juara nie, walaupun pengurus sang juara dan pengurus tak juara pernah berkawan baik , tapi manusia sekejjap jea boleh berubah. Nie maybe strategi mereka nak cepat laris and naik or apa2lah yang tak masuk akal langsung. Akibat dari tindakan diaorang, maka karier sang juara menjadi porak peranda, bila pengurusnya bertindak meninggalkannya. Akibatnya ialah pada satu majlis, sang juara telah memalukan diri sendiri kerana menyanyi dengan key plus lirik yang salah. Ia telah membuat sang juara hilang tumpuan. Namun, seperti kata Laksaman Sunan, Hijab itu akan terbuka juga nantinya dengan izin Allah. Semua permainan hasad dengki ini kemudian telah mengakibatkan kawan sang juara ini mengalami malapetaka(takdalah teruk sangat). Tapi berikut beberapa perkara terjadi atas tindakan pengurus sang juara, maka sang juara mula membuka mata yang selama ini dilindungi oleh Hijab. Maka bila Hijab dah terbuka, Sang Juara bertindak memohon maaf pasa pengurus. Pengurus masih sayang kepada masa depan Sang Juara telah berbaik-baik dan akan terus membantu Sang Juara untuk meningkatkan karier. Kepada kawan dia pulak, niat buruk pasti dibalas jua. Jadi selepas ini kita tgk Sang Juara nak buat comeback pada satu majlis anugerah di Malaysia tak lama lagi. Just keep your eyes open, you will see the truth. The fact the truth are out there tue memang betul sangat.

1 comment:

  1. Yay, hint yg sudah terang agik bersuluh nampaknya kak elle. Miahahahaha (Gelak Control Macho sat)

    Tuhan itu maha adil, Topeng Sang Bedal dengan kerlipan Diamond bak silau mata siluman akhirnya akan membutakan mata sendirix akhirnya.

    Bak kata kita Sunan "Kejahatan tidak akan kekal selamanya" ... (ada ker kita ckp cam tu dlm novel? miahahhaa)

    Our new Star is Back & shine again!!! miahahahhaha (tawa ganazz Nyi Burga Kelara)

    Salam Keikhlasan: The^Hobbit^Frodo / Laksamana^Sunan

    ReplyDelete