18 October 2008

Apa beza Nasi Kankang Sofes Jane, Wan Maimunah dan Fasha Sandha




Percaya x tajuk tue. Lately ada few story regarding nasi kankang nie. Dulu kekawan discuss benda nie, masa tue geram kat laki masing2, diaorang kata kalau laki diaorang nie degil/baran sangat diaorang nak try buat nasi kankang. Tapi secara berselorah jea. Sekarang lagu tue gak meke2 nie.

Masa tgk Perempuan, Isteri and ... tue, babaknya sekejap jea tapi heboh satu Malaysia. Sampai Sofea Jane menang Artis Paling Popular ketika tue. Tapi lakonan Fasha dalam drama 'kehangatan latana' memang beri pengajaran cause akibat dia dah tunjuk siap-siap. Siap masuk anugerah skrin lagi. Mana tahu Fasha ada can menang dan pegi Hollywood lak. Cuma cara Fasha tak nampak sangat.

Tapi aku salute Wan Maimunah yang lakonan dia sebagai Mak Esah dalam Kudrat Iman memanglah power dan nampak real. Dah tua2 buat nasi kankang memang tak molek, tapi rela gak. Siap dengan jampi serampah dan aku rasa lagi real time Rosyam Nor baca resepi Nasi Kankang tue. Aku x tahan nak gelak plus termuntah bila Rosyam cakap sehingga air menitik ke dalam nasi, air apa ek??!!!! Wondering jap, masa nie mulalah berbalas sms dengan rerakan sekalian. Jadi topik hangat sat.

 Taken from Sensasi Selebrati

Well, cuma aku rasa nak tanya member2 laki aku, kalau di bagi pilihan Nasi kankang sapa diaorang sanggup makan Wan Maimuna, Sofea Jane or Fasha Sandha? Tapi senang sangat kr gadai harga dirikan....emmm, well at the end we just human.


P/S: Entry ditulis lepas penat diskusi dekat YM with few frenz and after tengok kehangatan latana sekali lagi malam tadi.

3 comments:

  1. Berjaya letak comment box nie

    ReplyDelete
  2. wei elle...agak2 kalau ko jd lelaki ko nak ke makan nasi kangkang wan maimunah tu...hehehhe..aku ingat kalau sofea jane ke ..fasha sendat tu ke..org laki yg bodoh ok lagi..hahaha tapi kalau ada lah laki yg nak makan nasi kangkang 2 pompuan lagi tu memang dah sewel lah...

    ReplyDelete