27 July 2009

Mangkuk

Korang nak aku bentangkan karpet merah untuk korang. Korang nak aku letak kompang, dan bila korang masuk kat tempat tue korang nak aku suruh semua diam. Then biar korang sahaja bercakap, bila korang gelak semua akan gelak dengan korang. Bila korang sedih, korang nak semua orang sedih dengan korang. Bila korang berkata-kata hendak orang semua setuju dengan korang. Korang ingat diaorang badut, korang inagt diaorang takda hati, takda perasaan sendiri. Dan korang rasa korang jea ada perasaan. Korang rasa korang jea boleh menhukum orang dan korang rasa orang tidak perlu boleh bersuara dan menhujah pendapat.

Siapa korang, korang ke yang lebih tua antara mereka. Sedangkan yang tua sanggup menerima tamparan dan sedangkan muda tahu menhormati. Sedangkan ada baru pun tahu pulak nak masuk kepala. Dan korang tiba-tiba melabel sesuatu kerana korang rasa korang tak dihormati, dihargai dan what? Then korang mendoakan kami jadi jahanam….dan korang apa lagi korang rasa? aku pun x faham….korang minta keluar then korang masuk balik dengan menyamarkan….korang ingat orang tak tahu….korang fikir orang tak tahu…. kesian korang nie….aku pun tak tahu, kenapa orang rasa dirinya pandai sebenarnya bodoh…tiba-tiba hari aku rasa menyesal sangat. Feeling just stupid.

Yang study tue, habiskan study, yang baru kerja tue, kerjalah dulu, face it the real world dan yang masih kecil diri, sila besarkan diri anda. Grow up….face the world…..Stupid like anything…..try to be heroes kononya….

As far as i concern takda kena dera dan takda sapa kena sepak teranjang. Kalau kata-kata pun tak tahan dengar, tolonglah pekakkan jea telinga tue. Malas nak layan…..for me kalau xnak tue blah jea….jangan nak masuk-masuk lagi….malas dah nak merayu2 nie…kalau nak complain ada official email address…pegi complain kat sana

Semua orang boleh baca…..apa lagi korang nak….aku pun x faham….

7 comments:

  1. ha kan dah kena mangkuk...
    sabar elle... mereka x kenal d real world lg kut
    doa je lah yg terbaik utk dia

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum

    Good Entry...
    Nak Muhasabah Diri....

    ReplyDelete
  3. Aku suka entry "mangkuk" ni. kalau "mangkuk" ni kene humban kat pale haku, aku nak mangkuk tu kaler "pink" ... muhkaka ~ Moral of d stry ~ bersangka baik kat orang sebab KITA BUKAN YANG TERBAIK, so, kita cuba jadikan diri kita sbgi manuasia yg baik ...

    Big Hug Elle ...

    ReplyDelete
  4. Hope korang juga dapat pengajaran dalam apa yang berlaku dan this piece for the newcomer kat luar sana...baru tatih jangan ingat terus berlari...semua start dari bawah dan yang penting RESPECT!

    ReplyDelete
  5. ...tkezut gak bila tgk entry mangkuk....lama x tgk entri mangkuk ni...

    ReplyDelete
  6. hahaha..mangkuk sup ke mangkuk tom yam nie?
    no komen..no komen..tapi aku nak komen juga...sekeping sijil bukan meletakkan diri anda di atas. tapi pengalaman itu yg mendewasakan.

    ReplyDelete
  7. hiduplah seperti resmi padi, makan tunduk makin berisi...bukan kosong seperti lalang tetapi tinggi membangga diri...live is so fair, if you learn to respect others, others can learn to respect you too..

    ReplyDelete