13 July 2009

Minum kopi kat Terengganu

Memandangkan aku adalah pengemar, haruslah melepaskan peluang ketika kat Cherating untuk pekena kopi sedap kat Chukai, Kemaman, Terengganu.

Kedai kopi klasik, tapi menunya menarik gak, ramai jugak memblog mengenai kedai kopi, dari blog2 nie juga mendapat tahu mengenai kedai kopi.

So sapa dah Terengganu or sampai dekat Cherating, bawa2 berjalan ke kedai kopi ini.

27062009993

  27062009999

27062009994  270620091000

 

Nielah antara menu dia, gelas ada gambar omputeh mana tue adalah air teh tarik depa. Kalau yang had ais2 depa bubuh dalam cawan kat kanan nie. Boleh dikatakan air depa, bukan kopi jea sedap, yang lain2 sedap belaka.

Manakala makanan sesuai dalam kategori sarapan. Sebab nasi lemak dan nasi dagang depa semua had dah bungkus siap-siap punya. Cuma roti bakar dan western macam spagethi tue jea depa masak kat dapur.

 

27062009995

 27062009996

 

Gambar atas adalah suasana dalam kedai, memang ramai orang. Tempat best mestilah ramai orang dan outsider yang bertandang. Gambar yang bawah adalah gambar bangunannya.

So cara datang dari cherating, ikut jea jalan pegi chukai straight jea….ikut jea jalan dia masuk pekan chukai….korang nampak lah bangunan nie. Sebelum terlupa nama kedai ni, kedai kopi Hai Peng. Maklumat lanjut, sila search sendiri kat google. hehehhehe…

3 comments:

  1. jauh ko minum kopi yek...kalau nak try kopi 3G mai datang Chaah...

    ReplyDelete
  2. kopi pun canggih, ada coverage tue...

    ReplyDelete
  3. best nye kopi..try kopi radix k elle..besh!!!!!!!!

    ReplyDelete