02 November 2009

Maskara Shorties 2

Sabtu, 30 Oktober 2009

Dalam renyai2 dan kadang2 lebat hujan petang, meyulusuri jalan menuju ke rumah pena setelah sempat membeli makan malam iaitu burger dari restoran yang berpatungkan badut….menonton hampir 23 filem dalam satu malam selama hampir 4 jam lebih…filem pendek jea…

Berikut adalah filem-filem yang sempat kami tonton…

1. Melayu di jalan Melayu

Inilah adalah filem pertama ditonton, sebelum tayangan di pindah dari dalam rumah ke laman rumah pena selepas hujan berhenti. Masa ini tak concrete sangat dan x faham, yang aku tahu seorang lelaki mengambil kesempatan atas kedaifan seorang buta.

 

2.Chasing cats and cars

Filem ini memang sempoi, seorang cina dan seorang melayu bercakap telefon di sebuah hospital dnegan rakan masing2…ending kaki berjalan memang ngeri,,,xlah ngeri, kelakar adalah….

 

3. The tree

Ini tgk online jea…ini pasal interview dgn dato nik aziz berkenaan faedah dari menanam pokok dari segi Islam.

 

4.Taman di sinkiku…

abstrak…cuba tidak menjual visual tapi menjual bunyi

 

5.bertukar

ada ke…x ingat pun

 

6.Pintu

Sangat deep and menyentuh perasaan…dapat merasakan perasaan si anak…

 

7.Benting (indonesia)

Menarik, pada mula ingatkan mak dia akhirnya rotan anak dia dengan tali pinggang rupanya jadi lain dan nampak nilai keluargaan yang ingin disampaikan..benting tu adalah tali pinggang

 

8.frankies go to gua tempurung

rakaman direct perjalanan naik motor dari klcc ke gua tempurung….

 

9.kimeru…(indo gak)

filem jepun dari indonesia yang menarik…kimeru bermaksud memutuskan dan ko akan ingat memutuskan cinta tapi akhirnya pasal putuskan rambut….cute

 

10. aci baca sajak

apabila penjual kopi tenaga batin membaca sajak berkenaan si pembeli kopi…hilarious.

11.Kakmin

Pernah tgk interview dekat blog brother ajami….sangat touching….can’t describe…

 

12.my perfect ana

Gambaran apabila isteri anda adalah robot….buat ko menyampah giler kat lelaki celaka tue….funny gak cause mula2 ko xtahu wife dia adalah robot…

 

13.saya kacak

Macam siut….

 

14.melayu tujuh

like music akhir dgn visual angguk2 geleng2

15.carwash

visual menarik…story thrilll

 

16.Detik 10

x faham...visual jea menarik

 

17.hidup tidak dipinta

ini pasal amirul…visual memang kelas tahap iklan and sedih penuh pengajaran…

 

18.Pemburu buaya darat

Ini adalah cerita paling menhiburkan malam tu, kelakar dan penuh makna mendalam…x boleh tahan virus pupuskan lelaki adalah B1N1….kelakar siut…

 

19.hangus

pun kelakar gak, pasal rompak bakal bapak mertua sendiri….cerita pasal rokok sebagai bahan semulajadi memang lawak

 

20.PSYCHOPUMP

Cerita pasal kucing jalan undur….kucing yg comel macam tgk powerpoint gambar kucing2 dengan ayat2 macam love is what the helll….ala2 macam tue hehehehe….

 

21 yang lain2 macam x ingat sangat…nanti kalau ingat gua hapdet balik….

 

apa2 hal layari www.sol-jah.blogspot.com untuk review lain…tapi lepak menonton wayang pacak dalam renyai hujan sehingga hujan pun xda dah…

1 comment:

  1. gua paling suka my perfect ana..hangus...

    haha..nanti nak pergi lagi!!

    ReplyDelete