13 May 2012

Berakhirnya Sebuah Pengembaraan

Header Cover all novel Dikatakan Sunan Musafir pengakhiran kepada pengakhiran seorang Laksamana Sunan menentang kejahatan di muka bumi ini. Benarkah?

Dengan lahirnya Sunan Musafir, genaplah 5 tahun aku bergelumang dalam dunia kekelaban ini. Bukan kegelapan ya…dunia kekelaban. Dimana aku berjumpa teman, taulan dan saudara yang mempunyai minat sama. Ada juga sengketa namun banyak memori gembira terpahat dalam ingatan.

RAMFC menjadi sebahagian daripada hidupku sampai bila-bila. Dengan angan-angan ala-ala Book Club Oprah Winfrey, diam-diam dengan 25000 like telah menjadi kelab ini disegani hari ini. Terima kasih kepada rakan-rakan sentiasa susah senang bersama. Terima kasih atas 5 tahun bersama.Terima kasih kepada Abang RAM. Terima kasih kepada Kak Dayang kerana membuka pintu hati menerima kami sebagai penyokong kuat Abang RAM. Terima kasih kepada Aizuddin sebab bagi kongsi ayahnya dengan orang ramai. Terima kasih pada Mak Bapak saya tak faham-faham minat saya. Terima kasih kepada kawan-kawan rapat memahami. Terima kasih kepada tidak memahami.

Sesungguhnya minat tidak boleh dipaksa-paksa atau dicuba-cuba lenturkan jika tidak ada kecendurungan. Minat berdasarkan harta semata-mata juga tidak akan membuahkan hasil. Hasil bukan setakat dari nilai mata wang. Hasil boleh datang dari pelbagai bentuk. Bersyukurlah kerana hasil dalam bentuk pahala yang paling banyak. Insyaallah.

Nak quote nama rakan-rakan dalam RAMFC, karang ada pula terlupa taruk. So you know who you arelah, itupun kalau korang baca. Kih2222

P/S: Mood berabad tak update blog sendiri.

3 comments:

  1. wahaha..aku pon peminat setia RAM jugak..novel2 dia memang best..tabik spring untuk beliau..cambest ke kalo dapat join komuniti RANians tu..huhu..

    p/s : teruskan ber-blogging..

    ReplyDelete
  2. baca..cuma ni jek baru nak komen..haha..lain kali sebut namalah..tak bg org glemer sikit pun lah...

    ReplyDelete